· 

SPIRALNI KANALI: Objasni taj svijet


Rajka i Vlado 2008.
Rajka i Vlado 2008.

Za sve one koji bi htjeli saznati više detalja o principima funkcioniranja projekta Spiralni Kanali doći će na svoje ako 17. srpnja ove godine posjete knjižnicu grada Zagreba „Ivana B. Mažuranić“ u Laurenčićevoj u Folnegovićevom naselju. Tamo će Vlado Franjević inicijator ovog interdisciplinarnog međunarodnog i interkulturnog work in progress projekta, zajedno sa Rajkom Poljak (pored njega dosad najglavniji član projekta), s početkom u 18.30 sati voditi program u kojem će projekt SPIRALNI KANALI „Objasni taj svijet“ (realiziran ekstra za ovu prigodu) bit centralni dio ove ukupne kulturne večeri. 

 

U projektu Spiralni Kanali „Objasni taj svijet“ sudjeluju sa svojim prilozima 17 internacionalnih umjetnika, literarnih i kulturnih radnika (vidi video prilog ovdje dolje)     

 

 

Na početku programa će Rajka i Vlado, po ideji i na poziv gospođe Mirte Šimić, koordinatorice knjižnice „Ivana B. Mažuranić“ pričati o Kneževini Lihtenštajn. Ta će priča biti uglavnom bazirana na, i inspirirana osobnim iskustvima te ilustrirana vlastitim fotografijama u digitalnom formatu projiciranom na platno.

 

U trećem dijelu ovog bogatog programa Rajka i Vlado će čitati svoju literaturu na kajkavskom i standardu. Večim dijelom poetske radove.

 

Autori programa Poljak Franjević su se potrudili događaj pripremiti po devizi „za svakoga ponešto“! Zahvalni su stoga Mariju Šenici, Vladinom prijatelju iz mladih, zagrebačkih mu dana, koji je spreman gostima otsvirati na gitari. Mario je inače samostalni umjetnički djelatnik, završio grafiku na Školi primijenjenih umjetnosti koji je slušajući stare ruralne blues i ragtime gitariste, proučavao ragtime, country blues, keltsku glazbu i općenito fingerpicking stil sviranja akustične gitare. Svirat će kombinacije tih i takvih dakle muzičkih stilova.

 

Mario Šenica (Foto: Vedran Falica)
Mario Šenica (Foto: Vedran Falica)

 

Pozivamo vas ovdje na kraju pročitati Franjevićev najnoviji tekst napisan ekstra za potrebe portala „Radio Gornji grad“ kojeg vodi i uređuje poznati spisatelj, novinar i kulturni radnik Marijan Grakalić. Iz tog se Franjevićevog teksta saznaje dosta još zanimljivih detalja o projektu Spiralni Kanali i ponešto još drugoga što ima veze sa njegovim najnovijim nastupima u Hrvatskoj.

 

 


Kommentar schreiben

Kommentare: 0